Ingredienser:
500 g.. smør
500 g. sukkers
500 g. sirup
Det tørre:
125 g.meget grofthakkede mandler
7 g. stødt nellike
25 g. stødt kanel
15 g. potaske (udrøres først i en lille smule koldt vand)
1 kg mel
Fremgangsmåde:
Smør, sukker og sirup smeltes og varmes op i en grydetil det nærmer sig kogepunktet, så fjernes gryden fra blusset og det køler lidt ned. Mandler, nelliker og potaske tilsættes, og der røres godt rundt.
Nu venter man til massen er blevet lunken, og så tilsættes 1 kg mel, og den varme masses æltes ensartet - det er hurtigt klaret.
Dejen rulles ud i et antal pølser, som i tykkelse svarer til den størrelse og facon du ønsker på dine kager. Pølserne lægges koldt, minimum 3-4 timer. De kan gemmes i flere dage eller uger.
Når du vi have dine brunkager, skal du skære rullen ud i papirtynde skiver med en medet skarp kniv. Kagerne lægges på bagepapir på en bageplade og bages ved 180 grader i 8-10 minutter. De må endelig ikke blive for mørke.
Kagerne skal være helt kolde før de puttes i kagedåser.
NB Potaske - som bestar af kaliumcarbonat - gør kagerne sprøde og kan ikke undværes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar