torsdag den 7. februar 2008

Mies italienske biscotti

Forberedelsestid 25 minutter
Tilberedningstid 50 minutter
45 småkager


50 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
250 g. sukker
3 æg
1 æggeblomme
1 tsk. vanilleessens
1 tsk reven appelsinskal
100 mandler (eller pistacienødder)

1. Varm ovnen op til 180 grader. Beklæd 2 bageplader med bagepapir og drys dem let med mel.

2. Sigt mel og bagepulver i en stor skål.
Tilsæt sukker og bland det godt sammen.
Lav en fordybning i midten og kom 2 hele æg, æggeblomme, vanilleessens og appelsinskal i.
Tag en stor metalske og rør til det er godt blandet. Rør mandlerne (nødderne) i. Ælt 2-3 min. på en let melet flade. Dejen er stiv i begyndelsen. Dryp lidt vand på dejen. Del dejen i 2 dele og rul hver del ud til en pølse på ca. 25*8 cm. Klem dem lidt flade i toppen.

3. Læg dejpølserne på bagepladerne. Sørg for, at der er nok plads til at dejen kan hæve. Pisk det resterende æg og pensl pølserne. Bag dem i 35 minutter. Tag pladerne ud af ovnen.

4. Skru varmen ned til 150 grader. Lad kagerne køle let af og skær dem i 5 mm tykke skiver. Fordel stykkerne ud over bagepladerne og bag dem i 8 minutter. Vend dem og bag dem 8 minutter på den anden side eller til de har fået lidt farve og er tørre og sprøde.
Lad dem køle af på en rist.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder.

Gode til kaffe, men de kan også spises som dessert med en god vanilleis - evt. overhældt med 1 spsk. god whiskey (isen altså).

Ingen kommentarer: