1 okseklump (1-2 kg)
2-3 spsk. olivenolie
2 dl. vand
1-1½ spsk dijonsennep
salt og peber
Sovs:
1-2 dl. creme fraiche 9-18%
1 tsk. majsstivelse eller hvedemel
Kartofler
Lidt jordskokker
Tilbehør: En god salat eller kogt broccoli.
Skræl og skiv kartoflerne. Væd dem med en anelse olivenolie og læg dem i et ovnfast fad. Bag dem i ca. 1 time ved 200 grader.
Varm olien i en stor stegegryde og brun okseklumpen på alle sider. Smør derefter sennepen ovenpå kødet med en ske, tilsæt 2. dl. vand og læg låget på. Skru ned til svag varme. Lad kødet simre ca. 30 minutter, vend den og lad den få 20-30 minutter på den anden side.
Tag så kødet op og lad det samle sig mens du laver sovsen
Rør majsmel ud i cremefraichen og pisk den ind i væden, som kødet er braiseret i. smag til med salt, peber og sennep.
Tag kartoflerne ud af ovnen og snit med et rivejern eller en kartoffelskræller tynde flager af rå jordskokker hen over.
Skær kødet i skiver og servér...
søndag den 12. oktober 2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar