søndag den 12. oktober 2008

Oksekød i sennepssovs

1 okseklump (1-2 kg)
2-3 spsk. olivenolie
2 dl. vand
1-1½ spsk dijonsennep
salt og peber

Sovs:
1-2 dl. creme fraiche 9-18%
1 tsk. majsstivelse eller hvedemel

Kartofler
Lidt jordskokker

Tilbehør: En god salat eller kogt broccoli.

Skræl og skiv kartoflerne. Væd dem med en anelse olivenolie og læg dem i et ovnfast fad. Bag dem i ca. 1 time ved 200 grader.

Varm olien i en stor stegegryde og brun okseklumpen på alle sider. Smør derefter sennepen ovenpå kødet med en ske, tilsæt 2. dl. vand og læg låget på. Skru ned til svag varme. Lad kødet simre ca. 30 minutter, vend den og lad den få 20-30 minutter på den anden side.
Tag så kødet op og lad det samle sig mens du laver sovsen

Rør majsmel ud i cremefraichen og pisk den ind i væden, som kødet er braiseret i. smag til med salt, peber og sennep.

Tag kartoflerne ud af ovnen og snit med et rivejern eller en kartoffelskræller tynde flager af rå jordskokker hen over.

Skær kødet i skiver og servér...

Ingen kommentarer: