onsdag den 20. oktober 2010

Gulerodskage - luksusversion

(Kan også laves med revet squash eller græskar - denne er en ældgammel biodynamisk version, som vi fik af Idas dagplejemor Janne i Birkerød)

2 dl sund olie, fx. tidselolie, rapsolie eller hørfrøolie
300 g. lys farin
4 æg
275 g. hvedemel iblandet:
1 tsk. vanillesukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk salt
1 tsk tvekulsurt natron
2 tsk kanel

Tilføj derefter:
50 g. hakkede nødder
1 dl. rosiner

375 g. revne gulerødder.

Glasur: en halv bakke philadelfia smøreost (natural) og flormelis.

Fremgangsmåde:

Rør tingene sammen i den rækkefølge de står på listen. Put krydderier etc ned i melet. Vend gulerødderne i til sidst.

Bages i en lille bradepande ved 180 grader ca 30 minutter. Lad kagen køle lidt før du glaserer

Glasur:
Rør ½ bakke Philadelfia smøreost sammen med flormelis til det får en god 'cremet' glasurkonsistens. Glaser kagen. Det skal helst have et par timer til at sætte sig lidt. Til gengæld holder kagen mange dage i køleskabet.

Ingen kommentarer: