fredag den 25. september 2009

Asparges som tilbehør

Hvide eller grønne asparges.

Grønne asparges:

Begynd min. 20 min før maden skal stå på bordet.
Skyl dem (især hovederne) grundigt.
Knæk dem af, der hvor de selv 'vil'.
Læg dem i en brødbageform (den passer lige i størrelsen)
Put lidt salt over og overhæld dem med spilkogende vand.
Læg straks et spækkebræt over og lad dem stå 10 min.

Nu er de lidt mere rå end al dente.

Hvis du vil have dem al dente, så overhæld dem med kogende vand endnu engang. Salt på og spækbræt og så holder de sig varme til du skal spise.



Hvide asparges:

Gå i gang ca. 30 minutter før spisetid.
Skyl dem (især hovederne) grundigt.
Knæk bunden af
Skræl dem tyndt fra hovederne og ned.
Læg dem i en brødbageform og overhæld med kogende vand igen. Husk salt hver gang.

De hvide asparges skal overhældes 3-4 gange, men det er meget hurtigt gjort mens man har travlt med at lave noget andet mad. Man kan let gøre det 'ind imellem'. Man stopper overhældningen, når de er som man vil have det. Gå i gang ca. 30 minutter før spisetid.

Ingen kommentarer: