tirsdag den 19. oktober 2010

Guacamole




2 modne avocado
2 modne tomater
1-3 chilier (husk at smage, så det hverken bliver for mildt eller for stærkt
evt. chilipasta (vi havde noget godt tyrkisk noget, prøv dig frem)
citronsaft eller limesaft
1 fed hvidløg

evt. rød, gul eller grøn peber

Fremgangsmåde:

Hak avocado og tomat fint, bland det sammen, put lidt limesaft på, så det ikke bliver brunt.
Hak chili og hvidløg meget fint, bland i, mens du vurderer, hvor meget smag du vil have af det ene og det andet.

Put evt. meget finthakket peberfrugt i, det mildner smagen.

Justér smagen med citron eller lime + salt og peber, og - hvis du har det - en chilipasta. Hvis du ikke har fået den stærk nok kan et stænk tabasco gøre meget, hvis den er blevet for stærk, så giv den 1 avocado til - eller evt. noget creme fraiche.

Det smager godt som dip til snacks, men det er også helt vildt godt bare til nyristet brød som forret med et godt glas hvidvin, uhm.

Det hele er en balance, det vigtigste redskab er smageskeen.

Ingen kommentarer: