NB: Brug kun økologiske citroner!
50 store hyldeblomstskærme
4 citroner
4 kg. brun farin/lys farin/sukker
160 gram vinsyre / citronsyre
3 liter kogende vand
Skyl hyldeblomstskærmene godt. Læg dem i en stor gryde/krukke eller lignende. Skær citronerne i skiver og kom dem ned til hyldeblomsterne. Hæld farin, vinsyre/citronsyre og kogende vand over. Dæk det til og lad det stå køligt i mindst 2 døgn (gerne lidt længere tid). Rør i det af og til.
Efter 2 døgn eller mere sies det og hældes på rengjorte flasker. Fortyndes 10 gange (efterhånden som man skal drikke det). Kan bruges ufortyndet i f. eks. desserter. Smager også godt blandet med hvidvin.
søndag den 12. oktober 2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar