tirsdag den 18. august 2009

Ølejr-farsbrød

Omø uge 28, 2009 fik denne her, vi var nogen stykker om det, og mængderne var anderledes, men jeg har skrevet den tilbage til en normal husholdnings-størrelse...

500 g. hakket okse
hakket løg, hakket hvidløg
hakkede peberfrugter i mange farver
fetaostetern
Evt. fyld til farsen, en rest kogte ris, mosede kogte kartofler, revne squash eller gulerødder eller hvad man nu har...

Tørrede krydderurter
fx. timian, oregano, basilikum, merian, andre bladkrydderier, god kvalitet. Ca. ½-1 spsk af hver. Rosmarin, men ikke for meget.

Æg, 1-2 stk.
½-1 ds. hakkede flåede tomater

Evt. rasp eller mel

Salt, peber, evt. spidskommen.

Fremgangsmåde:

Hak og riv grøntsager og løg etc, som skal i farsen, bland det. Tilsæt krydderurter, og lad der være mange krydderurter!

Gem fetaosten, så den ikke smadrer helt!

Tilsæt æg og brug tomater, som om det var mælk i frikadellerne, det fungerer som væde. Bland det godt, juster konsistensen med rasp eller mel, men hvis der er ris i, så er det måske ikke nødvendigt.

Til sidst feta-ternene. det ser pænt ud at de ikke er for smadrede.

Hvis du vil gøre en ko glad, så kan du tilsætte lidt (1-2 dl) røde ukogte linser, de er sunde, fylder op og sparer CO2. Hvis vi alle gør det, hver gang vi får fars, så sparer vi nok et par liv på den måde...
-
Smag farsen til med salt og peber (en god kok smager farsen til, det lærte jeg af Marias Anders, som var konsulent).

Form som et brød i et ildfast fad og hæld lidt olie på, fordel det med hænderne. Steg i ovnen i ca. 30-50 minutter. Den skal være gennemstegt.

På den anden ovnhylde vil jeg anbefale Lottekartofler.

Dertil en god salat. Eventuelt tatziki.

Ingen kommentarer: