mandag den 17. oktober 2011

Tatziki

1-2 agurker
½ liter youghurt naturel - økologisk smager bedst
1 kaffefilter og 1 ren kaffetragt
2-3 fed hvidløg
salt og peber
evt. 1 spsk. god olivenolie.
Alternativt kan anvendes græsk drænet youghurt

Fremgangsmåde:

Start et par timer før med at hælde ½ liter youghurt i kaffefilteret henover et stort glas og lad den stå og dræne sig selv.
Vask agurken og riv den på den grove side af rivejernet. Jeg plejer ikke at skrælle den og tage kernerne ud, men nogle kan ikke lide agurkeskræl.
Læg den revne agurk i en trådsi eller et dørslag, drys den med ca. 1 tsk salt og lad den dryppe af min. en halv times tid.
Når youghurten er dryppet helt af hældes den over i en skål og tilsættes de knuste fed hvidløg og friskkværnet peber. Kram derefter den afdryppede agurk ned i youghurten og vend det rundt. Smag til med salt. Man kan tilsætte lidt olivenolie for smagens og fedmens skyld, men det er ikke nødvendigt.
Rør den godt rundt og servér til fx. lammesteg, arabisk inspirerede retter, mousaka eller græsk farsbrød.

Ingen kommentarer: