onsdag den 2. april 2008

Citronsovs

Citronsovs:

2 spsk olie uden smag (raps-solsikke eller lignende)
1 økologisk citron, revet skal + saft
1 lille løg
Piskefløde 1.2 dl.
Salt, peber

Varm olien lidt op og vend finthakket løg og revet citronskræl lidt rundt til der begynder at dufte i køkkenet.
Tilsæt en anelse citronsaft
Kom fløden i og lad det koge ind til god konsistens
Smag til med citronsaft, salt og peber

Hvis den bliver for sur, så tilsæt en anelse (max ¼ tsk) sukker

Hvis man vil spare på fedtet, så kan man drysse lidt mel henover løg og citronskal og tilsætte mælk i stedet for fløde. Men fløden og citronen passer godt sammen.

Sovsen passer godt til pasta og citronmarineret lyst kød (f.eks. kylling)

4 kommentarer:

Anne sagde ...

Hej Lene, det er en super enkel og velsmagende citronsovs. Jeg har lige serveret den til en lakseside hvor kødet er ridset ned til skindet - ikke igennem krydret med citronpeber og lagt på inddirekte varme i kuglegrillen i 15 min. hertil nyopgravede kartofler enkelt og lækkert sommerligt. Og tro mig din citronsovs er helt klart prikken over I'et. Hilsen Anne

B Nielsen sagde ...

Hej Lene
Prøvede din citronsovs idag til dampede laks. Gjorde hele forskellen mellem et alm måltid og et lille gourmet oplevelse.

Her er en opskrift for en opskrift :

4 pers

- Laks skåret i passende stykker
( fjern evt skind )

- 1 stilk citrongræs
- 1 lille ikke stærk Chili


1 cm vand kommes i en passende stor gryde og de hakkede grønsager tilsættes. Koges i 10 min med lidt salt.

Laksestykkerne lægges i gryden i en ring så det tynde stykke ligger ovenpå det foran. Derved bliver det ikke så tørt når det tykke koges igennem.
Låg på og skrue ned til simring.
20 min.

Anonym sagde ...

hej er det ½ dl eller 1,2 dl fløde?
kh. Klaus

Unknown sagde ...

Super sovs til en rest kogt kylling med spaghetti. En resteret som er en italiensk restaurant værdig