Vegetarisk Chili
Rapsolie
1-2 chilier (efter styrke)
2 store løg
4-6 fed knust hvidløg
1 squash
3-4 grønne-røde-gule peberfrugter
2 ds. flåede tomater
1 ds. røde kidneybeans
1.ds chilibønner
1 ds. baked beans
... eller 3 dåser bønner efter valg
ca. 2-3 dl. rødvin
1 stk. meget mørk (bitter) chokolade (eller ½ tsk usødet cacaopulver)
en anelse sukker
salt
En god salat
Madbrød eller brune ris
Hvis chilien er meget stærk kan en skefuld hytteost eller skyr i midten mildne og lave en god kontrast.
Varm olien i en stor stegegryde. Snit chilierne meget fint, og svits dem. Tilssæt finthakket løg og hvidløg og klar dem. Tilsæt revet squash. Lad det hele klare.
Tilsæt de 2 dåser flåede tomater, bønnerne (bl.a. kidneybeans skal skylles. Lagen skal ikke med. Ved baked beans skal lagen med. Smag selv efter om lagen skal med eller ej). Hæld rødvin ved.
Lad det hele simre i 5 min. Tilsæt snittede peberfrugter. Lad simre 5 minutter til. Smag til med salt, chokolade og sukker (eller honning).
Ved Chili con Carne:
Minus squash. Hakket okse i stedet. Mindre løg og peberfrugter. Ellers det samme.
fredag den 8. februar 2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar