lørdag den 25. juli 2009

Tandori-kylling i kugle-grill

... fra Webers...

Start aftenen før eller om formiddagen!

½ l. youghurt naturel
2,5 - 5 cm friskt, revet ingefær
3 fed knust hvidløg
2 tsk paprika
2 tsk salt
1½ tsk stødt kanel
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
friskkværnet sort peber
1/4 tsk stødt nellike

ca. 1500 g parteret kylling. Køb en ordentlig, som du vil være bekendt at sætte tænderne i, og skær den selv i stykker. Køb i hvert fald ikke et eller andet 'naturalmarineret' parteret mishandlet supermarkedstilbud!

Derudover: Grillkul til langtidsstegning (god australsk kvalitet),

Tag en stor skål: Een, hvor der også er plads til alle kyllingestykkerne, og bland marinaden i den. Der skal også være plads til skålen i dit køleskab!

Skær ridser i kødstykkerne, så youghurtmarinaden kan komme lidt ind i kødet.

Gnid marinaden ind i kyllingestykkerne og dæk kyllingen med marinade så godt som muligt. Dæk skålen (fx. med en tallerken) og sæt den i køleskabet i 8-24 timer.

Køb gode grillkul og gør klar til indirekte stegning i en kuglegrill. Dvs. at du evt. skal bruge en bakke til afdrypning, og kullene skal ligge ude i siden, de må ikke ligge direkte under kødet - se boksen om kuglegrill ude til højre her ->

Når der er godt gang i dine kul og ca. 1 time før I skal spise, så lægger du kyllingestykkerne i kuglegrillen og sørger for, at spjældet både oppe og nede er åbent, så der er gang i varmen. Lad være med at tage låget af og checke hele tiden, hvis der er een kylling, så skal den have ca. 1 time, check fx. første gang efter 45 minutter.

Smager rigtigt godt med en fyldig salat, gerne med kerner og frugtstykker i, og med Naan-brød.

Ingen kommentarer: