søndag den 12. oktober 2008

Mies yndlingschokoladekage

Chokoladekage med appelsiner(i springform)

150 g. smør eller margarine
250 g. sukker
2 æg
175 g. mel
40 g. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
3/4 dl. mælk
½ dl. kogende vand eller kaffe
reven skal og saft af 1 økologisk appelsin (ellers må man ikke bruge skallen)
hasselnøddekerner - en god stor håndfuld

Ordn først nødderne og appelsinen, så det er klar før du rører kagen sammen. Hak nøderne både groft og fint (ca. halvt og halvt).

Rør smørret med sukkeret til det bliver blødt og skummende
tilsæt æg
Pisk til det er luftigt
Tilsæt skiftevist mel, kakao og bagepulver gennem en sigte / i vekselvirkning med mælken/kaffen, så vådt og tørt skiftes mens der piskes
Tilsæt så appelsinsaft, skal og hakkede nødder.

Smør en springform og drys den derefter med rasp. Bag kagen i ovnen ved 175 grader 1-1½ time.

2 kommentarer:

Mie Burchardi sagde ...

Skal til at lave denne kage for 100.000 gang! Den minder mig om barndom, hyggeaftener med film og kage og efterårs-sparke-blade-ture efterfulgt af et varmt og trygt chokoladekage-duftende hjem.

Ida Burchardi sagde ...

Har lige lavet den for første gang sammen med Kurt. Mit køkken ligner lort, men kagen er DET HELE værd! Alt det som Mie skrev ❤