Chokoladekage med appelsiner(i springform)
150 g. smør eller margarine
250 g. sukker
2 æg
175 g. mel
40 g. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
3/4 dl. mælk
½ dl. kogende vand eller kaffe
reven skal og saft af 1 økologisk appelsin (ellers må man ikke bruge skallen)
hasselnøddekerner - en god stor håndfuld
Ordn først nødderne og appelsinen, så det er klar før du rører kagen sammen. Hak nøderne både groft og fint (ca. halvt og halvt).
Rør smørret med sukkeret til det bliver blødt og skummende
tilsæt æg
Pisk til det er luftigt
Tilsæt skiftevist mel, kakao og bagepulver gennem en sigte / i vekselvirkning med mælken/kaffen, så vådt og tørt skiftes mens der piskes
Tilsæt så appelsinsaft, skal og hakkede nødder.
Smør en springform og drys den derefter med rasp. Bag kagen i ovnen ved 175 grader 1-1½ time.
søndag den 12. oktober 2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
2 kommentarer:
Skal til at lave denne kage for 100.000 gang! Den minder mig om barndom, hyggeaftener med film og kage og efterårs-sparke-blade-ture efterfulgt af et varmt og trygt chokoladekage-duftende hjem.
Har lige lavet den for første gang sammen med Kurt. Mit køkken ligner lort, men kagen er DET HELE værd! Alt det som Mie skrev ❤
Send en kommentar