lørdag den 3. marts 2012

Fiskelasagne med spinat



til 2 personer:

Ingredienser:

300 g lys, mager fisk, fx. pangasius, torsk, lyssej eller mørksej.
1 pk friske lasagneplader - meget gerne hjemmelavede
250 g. frisk spinat
100 g. gratineringsost
2 spsk frisk basilikum (kan undværes)

Til sauce:
50 g. smør (rigtigt smør)
3 spsk hvedemel
3-4 dl. letmælk
friskrevet muskatnød

Fremgangsmåde:

Vask spinaten grundigt og lad den tørre nogenlunde.
Kog fisken i letsaltet vand, gerne med lidt hvidvin i, i knap 5 minutter eller til den er næsten mør.
Smelt smørret i en gryde, hæld melet i og pisk det sammen med smørret. Tilsæt mælken i små portioner mens der piskes, indtil bechamelsaucen har en fin og flydende konsistens.  Derefter smages den til med salt, peber og godt med muskatnød.

Smør derefter et ildfast fad med olie.
Læg først et tyndt lag sauce i bunden, derefter spinat, så fisk, basilikumblade, ost, lasagneplader.

Gentag. Lasagnen afsluttes med et lag sauce og et godt lag gratineringsost.

Dvs: Saucen skal deles op i 3 lag, mens lasagnen, fisken og spinaten deles i 2 lag.

Lasagnen bages i 30 minutter ved 180 grader.

2 kommentarer:

Ida sagde ...

Tusinde tak! Den var rigtig god :)

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.