fredag den 25. september 2009

Wok med karry og kokos

(Til Rasmus og Astrid :-) )

Magert lyst kød (skinke, kalkun eller kylling)
3 peberfrugter - rød, gul, grøn
Gulerødder
Squash
Andre grønsager - hvad man nu har som kan skæres i skrå skiver eller stænger og skal give smag og sundhed, fx. porrer, bladselleri ...

Meget finthakket chili efter smag
Revet ingefær

2 bundter forårsløg skåret i meget fine strimler
1 pakke spirer - bønnespirer er fine, de skal skylles rigtigt godt!

Evt ingredienser fra Thai-hylden i supermarkedet, vandkastanjer, bambusskud ell. lign.

Man varierer med hvad man nu har.

1-2 dåser kokosmælk
1-2 spsk god karry

Salt, peber og karry til at smage til med.

Fremgangsmåde:

Sæt allerførst ris over.

Brug en wok eller en stor stegegryde.

NB: Skær alting ud i strimler, stængler eller skrå skiver inden du går i gang.

Start med lidt rapsolie og tilsæt karry, når den er varm.
Svits så chili og ingefær. Det dufter fantastisk. Svits så kødet.
Tilsæt grøntsagerne efter kogetid (hårdhed). Gulerødder først, så fx. squash. Når alt, der skal tilberedes mere end blot varmes er i, så tilsættes kokosmælken og retten simrer ved lavere varme i max. 4 minutter.
Så er det peberfrugternes tur, samt alt, der bare skal varmes med.

Smag til. Kald på dem, der skal spise.

Forårsløg og bønnespirer skal først i når gryden er taget af og folk sidder ved deres pladser, det skal bare lige vendes med.

Spises som det er med ris, men smager også rigtigt godt som 'ristaffel' med kokosmel, rosiner, bananer, mangochutney, syltede ingefær, ananas og så videre...

Ingen kommentarer: