mandag den 17. oktober 2011

Muslinger med urter og hvidvin (Moules Marinière som i Knabrostræde)

Et net levende muslinger (fiskehandleren)

ca. 1/2 fl. hvidvin
Olivenolie

Urter:
2 løg
2 -3 gulerødder
7-8 fed hvidløg
1 fennikel
1 porre
evt. persille
salt og peber


Fremgangsmåde:


Rens først muslingerne: tag dem væk, som er gået i stykker. De skal ud. Tag dem, der er åbne og bank dem hårdt mod bordpladen. Hvis de ikke lukker sig skal de også ud.
Skub resten med en stiv børste eller en skrubbesvamp. Fjern evt. skæg i kanterne.
Hak løg og hvidløg. Skær gulerødder og porre i forholdsvis tynde skiver - gerne på skrå. Fenniklen skives meget tyndt med fx. en kartoffel- eller urteskræller eller på mandolinjernet.

Tag en mindre gryde og svits halvdelen af urterne i lidt olivenolie. Tilsæt halvdelen af vinen dvs.1/4 flaske. Lad dem simre et par minutter, mens du straks går i gang med muslingerne:

Varm olie op i en større gryde, som kan rumme muslingerne. Tilsæt halvdelen af urterne. Lad dem stege under omrøring til de er klare og det dufter rigtigt godt.

Tag urterne i den lille gryde af varmen.

Tilsæt så muslinger og resten af hvidvinen (dvs. 1/4 flaske) i den store gryde. Lad muslingerne dampe i 2 minutter eller til de har åbnet sig. Tag dem så af varmen, hvis de får for meget bliver de hårde og seje.

Drys med hakket persille og server med lækkert brød, fx. ciabatta, brug brødet til at suge væden op. Spis ikke de muslinger, som ikke har åbnet sig.
Man tager så mange muslinger på tallerkenen, som man vil sammen med urterne fra den store gryde, nogle af urterne fra den lille gryde og brød til at dyppe i den fantastiske fond, som følger med.

Ingen kommentarer: