Et gammeldags salathoved ... altså hovedsalat
Evt. cherrytomater og agurkeskiver, men det behøves ikke
En sjat piskefløde
Et stænk citronsaft (gerne fra plasticflasken i køleskabet)
lidt salt og lidt sukker
Fremgangsmåde
Vask og rens salatbladene. Slyng dem godt eller dup dem i et rent viskestykke
Læg dem i en skål, min mor klipper dem ud med en saks, men jeg har lært, at man skal rive dem i (lidt) mindre stykker med hænderne
Tilsæt evt. halverede cherrytomater og agurkeskiver, men ikke noget andet smart!
Lav en dressing af en sjat piskefløde med lidt salt (1/4 tsk.) lidt sukker (½ tsk) og et stænk citronsaft i en melryster. Ryst den godt og tilsæt umiddelbart før den skal spises.
En sjat er for mig et sted mellem ½ og en hel deciliter. Et stænk svarer til ca. 1 tsk. væske. Citronsaften tykner dressingen, så den får en cremet konsistens, men smagen skal være mild. Vend det rundt.
fredag den 11. september 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar