fredag den 11. september 2009

Mormorsalat med mormordressing

Et gammeldags salathoved ... altså hovedsalat

Evt. cherrytomater og agurkeskiver, men det behøves ikke

En sjat piskefløde
Et stænk citronsaft (gerne fra plasticflasken i køleskabet)
lidt salt og lidt sukker

Fremgangsmåde

Vask og rens salatbladene. Slyng dem godt eller dup dem i et rent viskestykke
Læg dem i en skål, min mor klipper dem ud med en saks, men jeg har lært, at man skal rive dem i (lidt) mindre stykker med hænderne

Tilsæt evt. halverede cherrytomater og agurkeskiver, men ikke noget andet smart!

Lav en dressing af en sjat piskefløde med lidt salt (1/4 tsk.) lidt sukker (½ tsk) og et stænk citronsaft i en melryster. Ryst den godt og tilsæt umiddelbart før den skal spises.

En sjat er for mig et sted mellem ½ og en hel deciliter. Et stænk svarer til ca. 1 tsk. væske. Citronsaften tykner dressingen, så den får en cremet konsistens, men smagen skal være mild. Vend det rundt.

Ingen kommentarer: