tirsdag den 19. oktober 2010

Kylling Provençale

En hel kylling - økologisk, tak (Kvickly er begyndt at have dem)
Kartofler
Selleri
Porre
Pastinak
Hvidløg
Gulerod
Selleri
Evt porrer indpakket i sølvpapir ude i kanten af bradepanden, (ellers bliver de svedne, sådan her bliver de dampet)

Friske urter: Især rosmarin, timian, evt. merian, oregano, citrontimian - andre 'hårde' bladkrydderurter.
Hvis du ikke har friske urter, så brug de tørrede, men det bliver ikke nær så godt.

Fremgangssmåde:

Skræl rodfrugterne og skær dem i både eller stykker. læg dem i en smurt bradepande. De skal ikke dryppes med olie - de får fra kyllingen. Drys med salt, peber og hakkede krydderurter

Halvér kyllingen - eller skær den i portionsstykker - og placer den jævnt ovenpå urterne.
Krydr igen og drys med krydderier igen, gem lidt til at drysse over tilsidst.

Stil hele baduljen i ovnen og giv det ca. 45 min. ved 200 grader.

Når det kommer ud, så drys med enten resten af krydderurterne eller bassilikum / persille.

Pointen i retten er at fedtet fra kyllingen drypper ned på rodffrugterne - det smager godt, men hvis man vil begrænse fedtet kan man fjerne fedt-puderne i kyllingen og evt. noget af det overskydende skind, det er jo der, fedtet sidder.

Gerne en grøn salat til.

Ingen kommentarer: