Ingredienser (2 personer):
2 rødløg
5 blade savoykål
2 fed hvidløg
Olivenolie
200 g kogte kikærter eller1 ds.
(som ikke er helt palæo - kan udelades)
½ økologisk citron
et stænk tabasco
2 tomater
salt og peber
Fremgangsmåde:
Skyl savoykålbladene grundigt, klip eller skær den grove midterstok ud af bladene.
Sæt en pænt stor gryde vand til at bulderkoge, tilsæt salt.
Sæt en stor skål iskoldt vand ved siden af.
Læg de 5 blade af kålen i vandet når det koger for fuld kraft, bliv hos det. Vend dem alle 5 om, når du har lagt det sidste i, så du får det længst kogte øverst. Hold dem under vandet med en grydeske. Når de har kogt 3-4 minutter tager du bladene op og dumper dem øjeblikkeligt i det kolde vand. Lad dem stå til de er kølet helt ned, læg dem så på et rent viskestykke og dup dem tørre. Skyl og tør gryden.
Varm olivenolie i gryden, tilsæt presset hvidløg og rødløg skåret i både. Vend dem rundt og lad dem simre i 4-5 minutter. Tilsæt de kogte kikærter (jo, jeg brugte en dåse, sig det ikke til nogen) og lad dem blive varme. Tilsæt tabasco, salt, peber og saften fra den halve citron. Gem skallen.
Snit den kogte og tørre savoykål i tynde strimler, fx ved at rulle dem sammen 2og2 og så snitte rullerne) og skær tomaterne i 8-dele.
Tag gryden af varmen, tilsæt kål og tomater, riv citronskal hen over. Smag til med mere salt og peber.
Mætter rigtigt godt og ser meget appetitlig ud.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar