I dag har jeg lavet culottesteg som i startfirserne og dertil en bearnaisesauce, som blev helt perfekt.
Jeg lavede selv essensen a la Price og resten lavede jeg i blender - i god tid - og så varmede jeg det hele sekundet før gæsterne satte sig.
Essens:
2 spsk tørret esdragon - eller et par kviste frisk, hvis man har.
1 dl hvidvin
½ dl hvidvinseddike
1 del hvidløg
et fint hakket rødløg
kommes i en lille gryde og koges ind til det fylder ca. ½ dl.
Imens smeltes
250 g smør,
som så får lov at stå og køle ned.
Samtidig sørger man for at
6 pasteuriserede æggeblommer står lidt varmt.
Man kommer den siede essens og æggeblommerne i blenderen og blender dem sammen. Derefter hældes det lune men ikke brændende varme smør langsomt ned i hullet mens der blendes. Det får en fin konsistens med det samme.
Smag saucen til, måske lidt mere eddike, lidt citronsaft eller noget salt og peber. Tilsæt ca. 1-2 spsk hakket persille, og hæld den så i en opvarmet sovsekande og server. Det er supernemt.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Hej og tak for opskrift.
Jeg tror, at du mangler 1/2 dl hvidvin til essensen.
Mvh
Pelle
Send en kommentar