Ingrid Marie æbler doneret af gode venner med et æbletræ i haven
Det gælder bare om at få brugt alle de skønne æbler som byder sig til lige nu. Forleden fik vi en skøn æblekage med smuldredej som af slutning på en god middag.
Opskriften er uhyre enkel:
Til 10 gæster brugte jeg:
Fyld:
4-6 æbler
3 spsk rørsukker med vanille,
- eller farin med kanel
Smuldredej:
2 dl hvedemel
2 dl havregryn (kan skiftes ud med almindeligt mel)
150 g smør
en smule sukker (max 2 spsk.)
Dertil en liter god vanilleis (eller flødeskum)
Fremgangsmåde:
Vask og skyl æblerne.Æbler som ovenstående behøver ikke skrælles - man kan bare fjerne de 'naturligheder', som er på hjemmedyrkede æbler. I mit køkken behøver de heller ikke blive skåret pænt ud, jeg skærer hurtigt de 4 'filetter' af - en i hver side, tæt op ad kernehuset. Det tager 4 sekunder. Så skærer jeg evt. dårligt væk og skær resten i noget, som minder om skiver.
Smuldredejen kan laves på en blender eller en food processor, skær smørret i mindre stykker og bland det med havregryn, mel og sukker. Når al smørret er blandet med mel og det begynder at klumpe, slukker du for maskinen (eller stopper med at røre, hvis du blander på gammeldags facon.
Læg æblerne i et smurt ildfast fad og drys farin/ kanel eller rørsukker/vanillesukker over.
Smuldr dejen hen over æblerne og bag i ovnen ved 200 grader i 15-25 minutter, til æblerne er bløde og dejen gylden.
Denne kage kan serveres som dessert med vanilleis eller som kage til kaffen med flødeskum. Enjoy.
3 spsk rørsukker med vanille,
- eller farin med kanel
Smuldredej:
2 dl hvedemel
2 dl havregryn (kan skiftes ud med almindeligt mel)
150 g smør
en smule sukker (max 2 spsk.)
Dertil en liter god vanilleis (eller flødeskum)
Fremgangsmåde:
Vask og skyl æblerne.Æbler som ovenstående behøver ikke skrælles - man kan bare fjerne de 'naturligheder', som er på hjemmedyrkede æbler. I mit køkken behøver de heller ikke blive skåret pænt ud, jeg skærer hurtigt de 4 'filetter' af - en i hver side, tæt op ad kernehuset. Det tager 4 sekunder. Så skærer jeg evt. dårligt væk og skær resten i noget, som minder om skiver.
Smuldredejen kan laves på en blender eller en food processor, skær smørret i mindre stykker og bland det med havregryn, mel og sukker. Når al smørret er blandet med mel og det begynder at klumpe, slukker du for maskinen (eller stopper med at røre, hvis du blander på gammeldags facon.
Læg æblerne i et smurt ildfast fad og drys farin/ kanel eller rørsukker/vanillesukker over.
Smuldr dejen hen over æblerne og bag i ovnen ved 200 grader i 15-25 minutter, til æblerne er bløde og dejen gylden.
Denne kage kan serveres som dessert med vanilleis eller som kage til kaffen med flødeskum. Enjoy.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar