søndag den 12. oktober 2008

Hummus

Ca 200 g. kikærter
God olivenolie
hvidløg
citronsaft
salt
peber
tahin

Sæt kikærterne i blød i koldt vand i 24 timer

Hæld vandet fra og kog ærterne i ca. 1 time i friskt vand

Hæld vandet fra igen, gem ca. 1 dl. og lad ærterne køle ned.

Put ærterne i en blender eller foodprocessor og tilsæt lidt af kogevandet + en god sjat olivenolie
Tilsæt også 1-2 fed hvidløg og 1-2 spsk. citronsaft
Tilsæt 1-2 spsk tahin

Blend til en jævn konsistens, juster konsistensen med kogevand/olie.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Kan bruges som tilbehør / dressing / smørepålæg og dip.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Nåååehhh... Mor! Sikke en dejlig side... Uhm og med lasagne! Det er godt at vide når man nu bor i Kolding... Og billedet har jeg jo endda taget! Har du også avokadosalaten på med limedressing? Kram Ida